Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Οι εφηβικές φαντασιώσεις ενός φασίστα


Η κλασικότερη φαντασίωση ενός νεαρού άνδρα (πολλές φορές κρατάει και μέχρι μεγαλύτερες ηλικίες) είναι ότι κάποιος «κακός» πάει να πειράξει, να κλέψει, να βιάσει μια κοπέλα και ξαφνικά εμφανίζεται εκείνος ως από μηχανής θεός και τα βάζει με τον κακοποιό σώζοντας την κοπέλα! Η κοπέλα φυσικά νιώθοντας απέραντη ευγνωμοσύνη και θαυμασμό για τον γενναίο ήρωά της, του παραδίδεται και ένας φλογερός έρωτας ξεκινά.


Ο απόλυτος προστάτης της αβοήθητης και αθώας κοπέλας απολαμβάνει τις περιποιήσεις της και έχει δεδομένο τον έρωτά της, ενώ ταυτόχρονα καταξιώνεται και σε ολόκληρο το κοντινό περιβάλλον. Αν μάλιστα έχει ιδιαίτερες ικανότητες, τότε μπορεί να επεκτείνει τις υπηρεσίες του σε ευρύτερο κύκλο.

Αυτή ακριβώς η φαντασίωση είναι και ο βασικότερος λόγος της ασύλληπτης επιτυχίας των υπερηρώων όπως ο Σούπερμαν, ο Μπάτμαν, ο Σπάιντερμαν, ο Ράμπο, ο Μπρους Λι κτλ. Κάθε παιδί που τους βλέπει να διαπράττουν ασύλληπτα κατορθώματα ταυτίζεται με τον υπερήρωα και ελπίζει ότι κάποια στιγμή θα κάνει και αυτός κάποια ηρωική πράξη αντίστοιχου βεληνεκούς. Ολόκληρος ο «ανδρισμός», η μαγκιά και η βαρβατίλα του καθενός από εμάς αποδεικνύονται με τη βοήθεια κάποιου τέτοιου ανδραγαθήματος.

Και πως λοιπόν μπορούμε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα; Καταρχήν πρέπει να είμαστε τυχεροί! Με άλλα λόγια πρέπει απλώς να τύχει να περνάμε την κατάλληλη στιγμή από το σημείο που διαπράττεται ένα αδίκημα σε βάρος μίας (όμορφης φυσικά) κοπέλας και ο κακοποιός να είναι «στα μέτρα» μας, ώστε να τον κατατροπώσουμε εύκολα. Και αν δεν έχουμε αυτήν την τύχη; Κανένα πρόβλημα. Μπορούμε απλώς να σκηνοθετήσουμε μία επίθεση και να εμφανιστούμε «τυχαία» ως σωτήρες. Και αυτό το σενάριο, όμως, μπορεί να μην πετύχει, γιατί απαιτεί επαγγελματισμό από τους ηθοποιούς! Επομένως, τι μένει;

Επειδή είναι δύσκολο να επαφιόμαστε στα παραπάνω ενδεχόμενα,  για όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις υπάρχει η Χρυσή Αυγή. Προσφέρει δωρεάν άμεση ηρωοποίηση και καταξίωση! Δεν μπορεί να εγγυηθεί την ερωτική επιτυχία μας, αλλά στο χέρι μας είναι τα καταφέρουμε, αφού θα έχει στρωθεί ήδη το έδαφος!

Στα αρχαία χρόνια έπρεπε να πολεμήσεις στο πεδίο της μάχης για να γίνεις ήρωας. Έπρεπε να διώξεις πειρατές ή ληστές. Να τα βάλεις με τους εχθρούς του έθνους σου ή έστω να σκοτώσεις κάποια αρκούδα ή λύκο που έτρωγε τα πρόβατα. Σήμερα τίποτα από όλα αυτά δεν χρειάζεται. Απλώς μαζεύεστε μερικοί «φίλοι», έχετε μαζί σας καδρόνια και στειλιάρια και βρίσκετε κάποιους ταλαίπωρους μετανάστες που πουλάνε πράγματα ή που απλώς είχαν την ατυχία να βρεθούν στον δρόμο σας και τους σαπίζετε στο ξύλο!

Δικαιολογίες για την πράξη σας, πολλές. Ήταν παράνομος, φέρει ασθένειες, κάνει σεξ με ανήλικα κορίτσια, είναι βρώμικος, κάνει λαθρεμπόριο κτλ. Η πλήρης απουσία της αστυνομίας, η αδράνεια των κρατικών φορέων και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι περιοχών με αυξημένο πρόβλημα λαθρομετανάστευσης, εγγυώνται απόλυτα την αναγκαιότητα των υπηρεσιών που προσφέρετε καθώς και την αναγνώριση των κόπων σας.

Επιτέλους είστε και εσείς ένας πραγματικός ήρωας και μπορείτε να κάνετε μέχρι και παρέλαση, μαζί με τους άλλους ήρωες-φίλους σας, σε κεντρικές συνοικίες των ελληνικών πόλεων. Ένας σύγχρονος Σούπερμαν των πόλεων που φαντασιωνόσουν από παιδί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου