Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Ένας βάζελος για τον γαύρο


Είμαι Παναθηναϊκός και σιχαίνομαι τον Ολυμπιακό από τα βάθη της ψυχής μου! Σιχαίνομαι την κουραδομαγκιά του, τα συμπλέγματα ανωτερο/κατωτερότητας που χαρακτηρίζουν τους περισσότερους οπαδούς του και τους διοικούντες του. Αυτή η κακώς εννοούμενη αλητεία και «μαγκιά» του λιμανιού και η καφρίλα των Νεάντερνταλ φανατικών, μου προκαλούν εμετό. Σίγουρα υπάρχουν αυτά στις περισσότερες ομάδες, αλλά η κουλτούρα του «γαύρου» είναι μοναδική στο είδος της.

Όμως πέρσι ήταν η πρώτη φορά που χάρηκα που ο Ολυμπιακός πήρε τo ευρωπαϊκό πρωτάθλημα! Δεν περίμενα ότι θα ερχόταν ποτέ αυτή η στιγμή, γιατί πάντα ανήκα στην κατηγορία των
«βάζελων» που χαιρόντουσαν όταν έχανε ο Ολυμπιακός, με όποιον και να έπαιζε αντίπαλο. Όμως κάτι ότι ο Παναθηναϊκός είχε αδικηθεί φανερά στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ, κάτι ότι έπαιξαν καταπληκτικά Έλληνες νέοι παίκτες, κάτι ότι έγινε μια επική ανατροπή, ομολογώ ότι χάρηκα την νίκη του Ολυμπιακού. Το άξιζαν πραγματικά.

Φέτος τα πράγματα ήταν διαφορετικά!

Υποστήριζα τον Ολυμπιακό από την αρχή του Final 4 και ήθελα να σηκώσει την κούπα. Καταρχήν οι Αγγελόπουλοι δεν συγκρίνονται με τον Μαρινάκη, τον Κόκκαλη και τα άλλα «διαμάντια» που κατά καιρούς έχουν περάσει από την θέση του προέδρου του Ολυμπιακού και αν εξαιρέσουμε κάποια, ελάχιστα, καραγκιοζιλίκια που είχαν κάνει στο παρελθόν (μπλούζες 18-2), έχουν δείξει σοβαρό επίπεδο. Επιπλέον νιώθω εθνικά υπερήφανος που επιτέλους ένας Έλληνας προπονητής κατακτά τον τίτλο και μάλιστα με εξαιρετικές εμφανίσεις από Έλληνες παίκτες, ενώ και οι ξένοι παίκτες είναι συμπαθείς και όχι σαν κάποια «καλόπαιδα» που έχουν φορέσει κατά καιρούς την κόκκινη φανέλα.

Η φετινή επιτυχία του Ολυμπιακού είναι μοναδική και του αξίζουν συγχαρητήρια από όλους, ότι ομάδα και να είναι ο καθένας μας.

Δυστυχώς πολλοί φίλαθλοι του Παναθηναϊκού που διακατέχονται από διάφορα συμπλέγματα άρχισαν να λένε διάφορες ανοησίες και τις ανταλλάσσουν με αντίστοιχες ανοησίες φίλων του Ολυμπιακού, οι οποίοι αντί να χαρούν για την επιτυχία της ομάδας τους άρχιζαν να ειρωνεύονται και να ξεγυμνώνουν την ανεπάρκειά τους. Αυτός είναι ο Έλληνας. Μισαλλοδοξία και άγιος ο θεός!

Βέβαια, ελπίζω οι επιτυχίες να σταματήσουν εδώ και ο Παναθηναϊκός να πάρει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου