Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Success story στην Ελλάδα του 2014

 Όταν ο Ίαν Σαββίδης νοίκιασε το «Μακεδονία Παλλάς» για 40 χρόνια με 70 εκ., πολλοί χαρακτήρισαν σκάνδαλο το να δωθεί το φιλέτο του Αστέρα για 400 εκ. Πιθανότατα να είναι έτσι, όταν έχουν πουληθεί οικόπεδα και βίλες στην κοντινή περιοχή σε τιμές μέχρι και 15 εκ.
Με αυτά ως δεδομένα, πώς θα χαρακτήριζε κανείς την πώληση του άλλου φιλέτου της Αττικής, δηλαδή του «Ελληνικού», στον Λάτση έναντι 915 εκ.;

Σημειωτέον ότι η Lamda Development έχει κεφαλαιοποίηση περίπου 300 εκ. € και ζημιές, το 2013, 48,6 εκ. €, αλλά θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς ότι αυτό δεν είναι πρόβλημα στην σημερινή οικονομία (αν βέβαια πάει στραβά το πράγμα, θα βρεθεί το δημόσιο να καλύψει τα δάνεια ή τις τράπεζες που τα έδωσαν).

Να θυμίσουμε ότι η Lamda Development ήταν ο μοναδικός (!) υποψήφιος για το καλύτερο
φιλέτο της Μεσογείου και ότι είναι η κατασκευάστρια του μεγαλύτερου αυθαιρέτου στην Ευρώπη (http://tvxs.gr/node/11907/87421 ).

Αυτό θα πει success story!! Μπορούμε να πανηγυρίζουμε άφοβα. Η Ελλάδα είναι πλέον σε τροχιά ανάπτυξης...


2 σχόλια:

  1. Αχ ρε Μιχαλη και ποιος σου ειπε οτι το Ελληνικο η ο Αστερας ειναι φιλετο. Εσυ ποσο θα εδινες να αγορασεις ενα οικοπεδο σε καλη περιοχη της Αθηνας αλλα δεν επιτρεποταν να χτισεις και θα επρεπε να τον κανεις κηπο. Θα το αγοραζες? Αν μαζυ με το οικοπεδο αυτο επρεπε να αγορασεις και ενα αλλο οπου εκει επιτρεποταν να χτισεις αλλα απο τα κερδη επι των πωλησεων των σπιτιων που θα εκανες θα ησουν υποχρεωμενος να δινεις το 30% στον κυριο των οικοπεδων τι υπολογισμους θα εκανες δεν θα εβαζες και τα εξοδα κατασκευης του κηπου. Θα εξακολουθουσες να το βλεπεις σαν φιλετο. Περισσοτερα απο κοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πω την αλήθεια περίμενα μια τέτοια τοποθέτηση, καθώς γνωρίζω (χοντρικά) τους συγκεκριμένους όρους.
      Η ουσία, λοιπόν, της διαφωνίας είναι ότι προφανώς εσύ δεν θεωρείς τον Αστέρα και το Ελληνικό ως φιλέτα.

      Παρόλο που δεν είναι ίδιες οι δύο περιπτώσεις, η δική μου γνώμη είναι ότι και τα δύο είναι μια χαρά φιλέτα.
      Αν υποθέσουμε ότι ο Ίαν Σαββίδης δεν είναι χαζός για να πληρώσει 70 εκ. για το Μακεδονία για 40 χρόνια, τότε το εξαπλάσιο, περίπου, που πλήρωσαν για εξαγορά (όχι μίσθωση) οι Τούρκοι για τον Αστέρα, που έχει ήδη 3 ξενοδοχεία και 2-3 παραλίες, συν δάσος, μπανγκαλόους, αρχαιολογικό χώρο κτλ, τότε μάλλον ακούγεται καλό deal για εκείνους, άσχετα με το αν δικαιούνται να χτίσουν επιπλέον τετραγωνικά (που δικαιούνται).

      Για το Ελληνικό, όπως ξέρεις, υπάρχει το δικαίωμα δόμησης και πώλησης κατοικιών στο 30% της έκτασης (11.000 κατοικίες!!), θα υπάρχει συντελεστής μέχρι 2,2, επιτρέπεται ουρανοξύστης, παραχωρείται ο αιγιαλός κτλ.
      Η βασικότερη αντίρρησή μου, ειδικά για το Ελληνικό, έχει να κάνει με την αξιοπιστία του Λάτση (βλέπε mall) και με την τουλάχιστον ύποπτη κατάσταση του να υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος!!!!

      Αλλά, όπως λες, δεν είναι φιλέτο, για αυτό δεν θέλουν να επενδύσουν οι άλλοι...

      Διαγραφή