Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Το αλάνθαστο κριτήριο του Έλλληνα ψηφοφόρου

Για άλλη μια εκλογική αναμέτρηση ο Ελληνάρας ψηφοφόρος έδωσε τα ρέστα του. Η αβάσταχτη ελαφρότητα, η επιπολαιότητα, ο λαϊκισμός, η πόλωση, τα μικρομομματικά συμφέροντα, το μίσος, η βλακεία, είχαν την τιμητική τους. 
Επιλέγει υπόδικους, καταδικασμένους, απατεώνες και διαπλεκόμενους για δημάρχους. 
Φέρνει στην τοπική αυτοδιοίκηση παράγοντες του πιο βρώμικου χώρου του αθλητισμού, και μάλιστα τους χειρότερους εκπροσώπους του. Στην χώρα που πέρασε τα χειρότερα από τους ναζί, τους δοσίλογους και τους ταγματασφαλίτες υπάρχει ένα ποσοστό πάνω από 9% που ή δεν ξέρει τι του γίνεται ή είναι απλά φασίστες, αν και το να είσαι φασίστας δεν διαφέρει και πολύ από το να μην ξέρεις τι σου γίνεται.

Από το πουθενά αναγεννιέται το ΛΑΟΣ, το οποίο παραλίγο να εκλέξει ευρωβουλευτή. Εκεί που νομίζαμε ότι, λόγω Χρυσής Αυγής,  είχαμε τελειώσει με τους γραφικούς, θρησκόληπτους και ρατσιστές του Καρατζαφέρη, νατος ξανά, τη στιγμή που η ΧΑ καταγράφει τεράστια άνοδο. Αν στα παραπάνω προσθέσουμε το ποσοστό των ΑΝ.ΕΛ., παρόλο που είναι μειωμένο, βλέπουμε την θλιβερή ακροδεξιά στροφή του Ελληνάρα
Μάλιστα, το γεγονός ότι ο ίδιος ο Σαμαράς και οι κοντινοί του συνεργάτες, είναι και αυτοί
ακροδεξιοί, κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Είναι πλέον σίγουρο ότι η ακροδεξιά ατζέντα θα μας απασχολήσει για πολύ καιρό ακόμα.

Η Ελιά, λαμβάνει σχετικά μεγάλο ποσοστό, αποδεικνύοντας πως ό,τι και να κάνει ο φαύλος Βενιζέλος, πάντα θα υπάρχει ένας αμετανόητος σκληρός πυρήνας, ο ποίος απλώς αναζητούσε έναν μανδύα (την Ελιά) για να διώξει τις ενοχές του να ψηφίζει ξανά ΠΑΣΟΚ!

Ο ψηφοφόρος μας, όμως, συνεχίζει!

Στέλνει στην βουλή αντιευρωπαϊστές και απορρίπτει κόμματα με ευρωπαίκή προοπτική όπως η ΔΗΜΑΡ, η Δράση και οι Οικολόγοι. Όσα λάθη και να έχουν κάνει αυτά τα κόμματα, που είναι σίγουρα λιγότερα και μικρότερης σημασίας από των άλλων, εκτιμώ ότι τα ποσοστά που τους έδωσε ο φίλος μας ο Έλληνας ψηφοφόρος είναι υπερβολικά μικρά και άδικα. Και τα τρία αυτά κόμματα είναι πολύ πιο υγειή από τα πιο μεγάλα, με σοβαρότερα και αξιολογότερα στελέχη.

Σταυρώνει μόνο όσους αναγνωρίζει από την τηλεόραση (ακόμα και τον Γραμματικάκη που δεν ανήκει στην κατηγορία των star ηθοποιών, αθλητών, δημοσιογράφωναφων﷽﷽﷽﷽﷽﷽αθηγοραντιευρωπαΪι κονκαι κτλ, από εκεί τον ξέρει). Ειδικά στο «Ποτάμι», πέρα από τον Γραμματικάκη, πολύ ψηλά βρίσκεται ο Ορφανός, μέσα από μια λίστα εξαιρετικών υποψηφίων. Δεν έχω κάτι με τον συγκεκριμένο ηθοποιό, αλλά πραγματικά είναι άδικο για όλους τους άλλους τόσο ξεχωριστοα﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽αμματπλαισιόην ΝΔ ο Ζακαιύς υποψηφίους. Εκλέγεται ο γιος του Κύρκου, απλά και μόνο επειδή είναι γιος του Κύρκου. Δεν θέλω να αδικήσω τον συγκεκριμένο υποψήφιο, αλλά είμαι σίγουρος ότι ούτε το 1/10 των ψηφοφόρων του έχουν ιδία άποψη για αυτόν. 
Τα ίδια, και χειρότερα και στα άλλα κόμματα. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν εκλέγεται ο καλύτερος ευρωβουλευτής του και από τα αξιολογότερα στελέχη του, ο Νίκος Χουντής. Επιλέγονται ο αμφιλεγόμενος Κατρούγκαλος και η Σακοράφα αντί του Ξυδάκη ή του Κούλογλου ή και του Κρίτωνα Αρσένη, που άσχετα με τις όποιες διαφωνίες μπορεί να έχει κανείς με τις θέσεις που εκφράζει, ήταν από τους πιο δραστήριους και αγωνιστικούς ευρωβουλευτές.

Το ίδιο θλιβερή η εικόνα και στα κόμματα της συγκυβέρνησης. Στην ΝΔ ο Ζαγοράκης και η Σπυράκη (να ‘ταν και σοβαρή δημοσιογράφος) να πλαισιώνονται από τον Κεφαλογιάννη και την Βόζενμπεργκ, ενώ κλείνει η λίστα με τον Κύρτσο, που μέχρι χτες έβριζε τον Σαμαρά (δεν είχε και πολύ άδικο βέβαια). Στην «Ελιά» που υποτίθεται ότι θα είχε μερικά σοβαρά στελέχη των «58», προτιμούνται ο Καψής και η Καϊλή ενώ ακολουθεί ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ! Τηλεόραση αγάπη μου! Τι να σχολιάσεις;

Για την ΧΑ δεν θα σχολίαζα τίποτα, αλλά η εκλογή του πατέρα του θύματος της επίθεσης στα γραφεία της, Λ. Φουντούλη, δείχνει πολλά...

Ίσως θα πρέπει να αποδεχτούμε κάποια στιγμή ότι αυτή η χώρα δεν έχει καμία ελπίδα και ότι ο Έλληνας ψηφοφόρος αποδεικνύει ότι μάλλον δεν αξίζει και τόσο πολύ να θεωρείται ικανός να αποφασίζει. Στο σχολείο μαθαίναμε ότι στη δημοκρατία χρειάζεται να πληρούνται κάποιες προϋποθαφων﷽﷽﷽﷽﷽﷽αθηγοραντιευρωπαΪι κονκαιέσεις για να μπορέσει να λειτουργήσει. Δεν πληρούνται και για αυτό έχουμε έλλειμα δημοκρατίας και μία τέτοια αποκαρδιωτική λίστα ευρωβουλευτών. Στην εποχή του διαδικτύου εμείς συνεχίζουμε να ζούμε μέρες τηλεοπτικής δημοκρατίας.

Αλλά, θα πει κανείς, μήπως η λίστα των βουλευτών μας είναι καλύτερη;



Πάλι καλά που βγήκαν οι Καμίνης, Μπουτάρης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου